Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Περιφέρεια Αττικής σταθερά στο πλευρό του δημοσίου υγειονομικού συστήματος, χρηματοδοτεί τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με 9,5 εκατ.€ αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για την προμήθεια βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού και την αναβάθμιση – ανάπτυξη νέων μονάδων εργαστηρίων, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης

Οικονομολόγος 

Στόχος είναι τα εργαστήρια να καταστούν ικανά να ανταποκριθουν στις τρέχουσες διαγνωστικές ανάγκες, αλλά και στην επιδημιολογική επιτήρηση μεταδοτικών και άλλων εξαιρετικά επικίνδυνων απειλών για τη δημόσια υγεία με πλήρη αξιοπιστία.

Η σχετική πρόσκληση προϋπολογισμού 9,5 εκατ. € περίπου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του άξονα προτεραιότητας 10 του επιχειρησιακου προγράμματος “Αττική” 2014-2020.

Η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση των δομών της Αττικής οπως:5

– Η ενίσχυση των μονάδων και φορέων υγείας του Υπουργείου Υγείας με επικουρικό προσωπικό γιά την ανταπόκριση στις ανάγκες της επιδημίας Covid-19, προυπολογισμου 110 εκατ. €.

– Η ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Αττική, προϋπολογισμού 200 εκατ. €.

– Η προμήθεια περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 600.000 €.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατουλης με αφορμή τη δράση επισήμανε: “Αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, προωθούμε δράσεις που θα ενισχύσουν καθοριστικά τις δημόσιες δομές, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και συμβάλλουμε στην καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην εθνική μάχη γιά την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ζωής των πολιτών”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα