“Πρεμιέρα” για το πετρέλαιο θέρμανσης

από fimotro

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές

Τα κριτήρια για το επίδομα

Πρεμιέρα σήμερα για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, σε τιμή χαμηλότερη έως και 20-23%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2019

Ειδικότερα, φέτος η χειμερινή περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει σε τιμές από 0,785 – 0,90 πανελλαδικά, λόγω της διεθνούς ύφεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια μέρα, η μέση τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ήταν στα 1,037 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, παρά την αναμενόμενη χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τουλάχιστον στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα είναι ιδιαίτερα ισχνές στο τρέχον δίμηνο, μέχρι και τον Νοέμβριο και η αγορά θα αρχίσει να κινείται κοντά στα Χριστούγεννα.

Αυτό αφενός διότι οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και αφετέρου λόγω της παράτασης που είχε δοθεί την προηγούμενη χειμερινή περίοδο από το ΥΠΟΙΚ στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης, με τους καταναλωτές να εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές και να γεμίζουν τις δεξαμενές τους.

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα θέρμανσης

Την ίδια ώρα, με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζεται πυρετωδώς και για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ.

Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα