27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Επιτέλους, απομακρύνουν τους μετανάστες από το Ελληνικό!

από fimotro

6216319

Μετά από χρόνια η ΕΛΑΣ αποφάσισε επιτέλους ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι μετανάστες από το Ελληνικό. Στο πλαίσιο αυτό, σε πλήρη εξέλιξη και με απόλυτη ομαλότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα η απομάκρυνση 400 περίπου μεταναστών από το χώρου του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί της ασφάλειας, των ΜΑΤ, της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ, οι μετανάστες θα μπουν σε εννιά μισθωμένα λεωφορεία από τον Διεθνή οργανισμό μετανάστευσης για να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στη Θήβα.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ

Η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και εκκένωσης του Ελληνικού, είχε αποφασιστεί εδώ και δυο ημέρες. Με απόλυτη μυστικότητα, αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν στις 04:00 τα ξημερώματα έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ξεκίνησαν για το Ελληνικό.

Σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση παίζουν οι δεκάδες γυναίκες αστυνομικοί, οι οποίες θα αναλάμβαναν να κινητοποιήσουν τους μετανάστες και να τους ενημερώσουν. Σκοπός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με αυτή την κίνηση ήταν να μην “αγριέψουν” τους μετανάστες και να υπάρξουν οι λιγότερες το δυνατόν αντιδράσεις. Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση των ΜΜΕ στο χώρο καθώς επίσης και τυχόν “αλληλέγγυων” που θα διαμαρτύρονταν.

Η «Φαβέλα» του Ελληνικού

Η άτυπη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αναζητούσε εναγωνίως χώρο για την φιλοξενία των μεταναστών. Αρχικά ο σχεδιασμός έκανε λόγο για “προσωρινή” φιλοξενία, η οποία όμως απέκτησε μόνιμο χαρακτήρα με τους δημάρχους και τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται δεκάδες φορές για το ζήτημα στην κυβέρνηση.

Καταγγελίες μεταναστών και ρεπορτάζ ΜΜΕ της Ελλάδας και ξένων μέσων, ανέφεραν πως στους χώρους είχε δημιουργηθεί γκέτο με κακοποιήσεις παιδιών και γυναικών αλλά και εμπόριο ναρκωτικών.

Πλέον οι 400 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο Ελληνικό, θα μεταφερθούν σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας στη Θήβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα