23 Απριλίου 2024 / 10:13 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:13 μμ

Δούρου: 9 νέα έργα ύδρευσης στην Αττική

από fimotro

Σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας και επάρκειας πόσιμου νερού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης των νησιών της Αττικής αλλά και παράκτιων περιοχών που αντιμετωπίζουν χρόνιες ελλείψεις υποδομών, δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής με τη χρηματοδότηση περίπου 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, υπέγραψε 9 αποφάσεις ένταξης πράξεων για την εφαρμογή συστημάτων επεξεργασίας νερού και νέα δίκτυα ύδρευσης για την ικανοποίηση αναγκών σε νησιωτικές ή παράκτιες περιοχές της Αττικής …. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Όπως ανακοινώθηκε από τη Ρένα Δούρου , με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών και με την αποτελεσματική συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΥΔΑΠ – Δήμων – ΔΕΥΑ Λαυρεωτικής), σημαντικά έργα ύδρευσης θα υλοποιηθούν στους δήμους: Μεγαρέων, Κυθήρων, Ύδρας, Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ραφήνας – Πικερμίου, Λαυρεωτικής, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Κρωπίας.

Ειδικά στην Κινέτα, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης έργο συνολικής δαπάνης 7.451.129 ευρώ, που αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιώνκαθώς η περιοχή στερείται ποιοτικό νερό ύδρευσης.

Τα παραπάνω έργα υπηρετούν την ύψιστη προτεραιότητα της ποιοτικής και επαρκούς υδροδότησης των νοικοκυριών καθώς δεν μπορούν να υφίστανται σήμερα στην Αττική περιοχές που δεν λαμβάνουν νερό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση πόσιμου νερού σε αυτές τις περιοχές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι νησιωτικές και παραλιακές, με υψηλές τουριστικές ροές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα