Βγαίνει στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 1.500 αστυνομικούς

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ και θα αξιοποιηθούν στη νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ

Το δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο παίρνει η προκήρυξη για την πρόσληψη των 1.500 νέων αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ και θα αξιοποιηθούν για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Η δημοσίευση της προκήρυξης είναι θέμα (ολίγου) χρόνου και έρχεται να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει, στην πράξη, την αποτρεπτική δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order.

Υπενθυμίζεται πως η πρόσληψη των 1.500 νέων στελεχών για την ΕΛ.ΑΣ. δεν αποτέλεσε μόνον προεκλογική αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ή μέρος των προγραμματικών δηλώσεων που ανέγνωσε στη Βουλή. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου και μία από τις πρώτες διευρυμένες συσκέψεις της κυβέρνησης, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο για το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Σε εκείνη τη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης, αποφασίστηκε:

– να δρομολογηθούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και, επίσης,

– να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα