Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στην επιτροπή της βουλής ο πρ. υπουργός για την ηχογράφηση του Στουρνάρα

Η αυτεπάγγελτη αναφορά του εισαγγελέα κατά του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη, με αφορμή τη δημόσια παραδοχή του ίδιου στα ΜΜΕ πως ηχογραφούσε τη συνομιλία του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θα απασχολήσει αύριο το πρωί την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή σχετικά με την υπόθεση. “Πήγαινέ με Προανακριτική, να βρεθούν οι βουλευτές να ζητήσουν την παραπομπή μου” δήλωσε ο ίδιος.

Όπως φαίνεται από την δήλωσή του ο κ. Πολάκης προκαλεί να παραπεμφθεί με το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, ενώ δεν θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση κατά την τοποθέτησή του στις Προγραμματικές Δηλώσεις, σηκώνοντας τους τόνους. “Επειδή κάποια πουλάκια μου είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν αφορούν εμένα -μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ- θέλω να πω ότι είμαι εδώ και τους περιμένω. Και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν”.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει μετά από ψηφοφορία εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Πολάκη. Σε περίπτωση που αρθεί, -το πιθανότερο- η υπόθεση θα πάει στην Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα