Τραγικά πολιτικά λάθη του Τσίπρα – Στοχοποιεί Ντογιάκο και Δικαιοσύνη

από fimotro

Θέλει να ελέγξει τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και εάν χάσει τον μεσαίο χώρο

Στην λογική της τσάμπα μαγκιάς και του εκ του ασφαλούς δήθεν παλικαρισμού μπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποιώντας παράλληλα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά συνολικά και το θεσμό της Δικαιοσύνης και μάλιστα με ανάρτηση στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τον συλλάβει δηλώνοντας πως αποποιείται της βουλευτικής του ασυλίας προφανώς για να ελέγξει τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και εάν χάσει τον μεσαίο χώρο.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνοντας χρέη συνταγματολόγου χαρακτηρίζει τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αντισυνταγματική και τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να εμποδίσει την ΑΔΑΕ τη στιγμή που ο Ισίδωρος Ντογιάκος γνωμοδοτεί με βάση συγκεκριμένη νομοθεσία, ενώ αναφέρεται στο ρόλο της Αρχής με βάση τις προβλέψεις του ίδιου του Συντάγματος με δεδομένο ότι κανείς ούτε και αυτές οι αρχές έχουν «λευκή επιταγή» ως προς τις δραστηριότητές του.

«Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε» σημειώνει μεταξύ άλλων. Συνεχίζει όμως λέγοντας πως «ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο»

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι:

«Στις 5 Δεκέμβρη του 2022 επισκέφτηκα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη παρακολούθηση των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σειράς πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ.

Του εξέθεσα τη βαθιά μου ανησυχία για την επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή και του επισήμανα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στους παρόχους.

Του ζήτησα δε, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναζητήσει την αλήθεια απευθυνόμενος ο ίδιος στους παρόχους, ώστε να μη μείνει καμία βαριά σκιά στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Έναν μήνα μετά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, αλλά με έκπληξη παρακολουθώ ότι σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια.

Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια.

Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες.

Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κ. Εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά. Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου.

Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου.
Σας περιμένω να με συλλάβετε.

Ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία.

Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο»

Με την ανάρτηση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχοποιεί ανοιχτά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δίνει το έναυσμα για σε βάρους του αήθεις επιθέσεις όπως αυτές που ήδη έχουν ξεκινήσει. Και μάλιστα τις καλύπτει πλέον πολιτικά.

Παράλληλα αφαιρεί το δικαίωμα της γνωμοδότησης ως οφείλει εκ του ρόλου του και κατόπιν του αιτήματος που δέχθηκε δείχνοντας πως αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. ΟΥσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας με τον τρόπο αυτό μεταφέρει τις θέσεις του στενού του συνεργάτη αναφορικά με τη Δικαιοσύνη και το πως θα λειτουργήσει αν ποτέ επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο Τσίπρας νομοθετεί, νομολογεί, δικάζει και καταδικάζει και εκπροσώπους της Δικαιοσύνης μέσα από αναφορές, όπως εκτροπή του συντάγματος, απειλές που τις αποδίδει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διότι δεν του άρεσε η γνωμοδότησή του για το ρόλο και το έργο της ΑΔΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα