Για τον φράχτη του Έβρου γίνονται όλα…

από fimotro

Πως εξηγείται η ξαφνική επίθεση συγκεκριμένων ΜΜΕ στον Τ. Θεοδωρικάκο

Ξαφνική και εντελώς περίεργη επίθεση δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Τάκης Θεοδωρικάκος από συγκεκριμένα ΜΜΕ που μπορεί να μην επηρεάζουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ και γενικότερα το εκλογικό σώμα, έχουν όμως την δική τους παρέμβαση και προσπαθούν να διαμορφώσουν το κλίμα ενόψει των εκλογών.

Είναι προφανές ότι γίνεται μεγάλη μάχη για το νέο φράχτη του Έβρου και η επειδή η δουλειά είναι μεγάλη θα συγκρουστούν μεγάλα συμφέροντα με στόχο να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Γι αυτό το θέμα όμως θα σας έχουμε ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες.

Πάντως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε με στοιχεία  στα όσα ισχυρίζεται το Βήμα της Κυριακής που τον χαρακτηρίζει «Μπαράκ Ομπάμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη λόγω των τεράστιων μέτρων ασφαλείας του, έναν «πρωτοφανή στρατό τουλάχιστον 150-160 αστυνομικών» όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι:

  • 55 αστυνομικοί (15 που αφαιρέθηκαν από τη ΔΙΑΣ μεταξύ τους) απασχολούνται «στο γραφείο του υπουργού για διάφορες εργασίες και ως συνοδοί ασφαλείας στις μετακινήσεις του»
  • 4 ή 5 οχήματα τζιπ μεγάλου κυβισμού αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του
  • 103 άτομα συνολικά (45 άνδρες των ΜΑΤ περίπου, 40 στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, στελέχη άλλων υπηρεσιών) απασχολούνται στη φύλαξη της κατοικίας του στην Αττική, του γραφείου του και του εξοχικού του στη Λακωνία
  • 6 αστυνομικοί φυλάνε την άδεια εξοχική του κατοικία στη Μάνη Λακωνίας

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου -σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:
Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου – ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.
Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.
Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα