Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει προσλήψεις!

από fimotro

Θα γελάνε μέχρι δακρύων οι ξένοι και οι αγορές με αυτά που διαβάζουν

Ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία και άρχισε τις… προσλήψεις στο δημόσιο. Πρόωρες κάλπες έρχονται το αργότερο μέχρι τον Μάιο, τι έχει να χάσει υποσχόμενος μερικές χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο; Απολύτως τίποτα. Δεν κοστίζουν τίποτα, άσχετα εάν στο εξωτερικό βγάζουν… σπυριά με τέτοιες υποσχέσεις.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Υπάρχει ένα θέμα όμως εδώ. Οι προκηρύξεις αυτές δεν πρόκειται να βγουν πριν τις εκλογές, αλλά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Τότε όμως θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές και το πιθανότερο σενάριο είναι να τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά συνέπεια ποτέ δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Και υπάρχει και κάτι άλλο. Το τάξιμο περί 10.000 προσλήψεων του Α. Τσίπρα θα κάνει τον γύρο του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ. Υπάρχει κανένας σοβαρός παρατηρητής που δεν θα σκάσει στα γέλια διαβάζοντας ότι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα ο πρωθυπουργός τάζει χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο; Μάλλον όχι.

Το ζητούμενο είναι εάν πραγματικά πιστεύει ο Α. Τσίπρας ότι θα επηρεαστεί έστω και ένας πολίτης από μια τέτοια υπόσχεση περί προσλήψεων στο δημόσιο ή εάν τελικά λειτουργήσει σε βάρος του καθώς θα αντιληφθούν οι πολίτες ότι χάνει τις εκλογές και άρχισε τα “ΘΑ” για να γλιτώσει από εκλογικό διασυρμό;

Όπως και να ‘χει και παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ορισμένους τομείς του δημοσίου, δεν αποτελούν σοβαρή πολιτική και οικονομική πρόταση οι χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο. Το αντίθετο μάλιστα. Και μόνο η παροχολογία σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις για προσλήψεις θα πάνε ακόμα πιο πίσω τις σχέσεις της Ελληνικής οικονομίας με τις αγορές και πολύ περισσότερο με τις Βρυξέλλες που εξακολουθούν να κοιτάζουν πολύ περίεργα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Από τον πρωθυπουργό η αγορά περιμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την πραγματική οικονομία. Μείωση φορολογίας, μείωση εισφορών, μείωση γραφειοκρατίας, προσέλκυση επενδύσεων και τέλος αλλαγή κλίματος στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα ελεύθερα επαγγέλματα. Αυτά είναι τα μοτέρ της οικονομίας για την ανάπτυξη και όχι φυσικά οι προσλήψεις στο δημόσιο.

Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας βαδίζει στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που τότε δεν υπήρχαν θεσμοί και η χώρα ήταν εκτός Ευρώ. Ο Ανδρέας γέμισε το δημόσιο με χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και ένας από τους πολλούς λόγους που φτάσαμε στην κρίση ήταν και αυτός. Ας ελπίσουμε ότι στην προεκλογική περίοδο δεν θα ακουστούν και άλλα τέτοια… κουφά γιατί στο τέλος η χώρα θα γίνει περίγελος όλων!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα