Τι αλλάζει με το πιστοποιητικό νόσησης των εργαζομένων

από fimotro

Ποιοι θα το εκδίδουν με μοριακό, ποιοι με rapid

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες θα δώσει διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό νόσησης για τους εργαζόμενους που νοσούν από τον κορονοϊό και δικαιούνται αναρωτική άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσούντες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να λάβουν άδεια μετ’ αποδοχών αν έχουν θετικό rapid test, το οποίο θα πρέπει να δηλώσουν στην ΕΡΓΑΝΗ, παρέχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δεν θα ισχύει το ίδιο για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο και για τους οποίους είναι απαραίτητο το μοριακό τεστ PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

Αυτή τη στιγμή η ΕΡΓΑΝΗ αποδέχεται μόνο το μοριακό τεστ, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει με τη νέα ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα πέντε ημερών εφόσον δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ για άλλες πέντε ημέρες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επαφές του και να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα