Μήνυμα Οικονόμου για άνοιγμα των σχολείων

από fimotro

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων ή μη στις 10 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί παράταση του ανοίγματος για μια εβδομάδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι εισηγήσεις των ειδικών λαμβάνονται πάντοτε πολύ σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση, η οποία βεβαίως, έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων».

«Βασική πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν και βασική μας προτεραιότητα να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και για τις οικογένειες τους. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ότι μας εισηγηθούν οι ειδικοί προκειμένου να περιχούμε τους δύο αυτούς στόχους» σχολίασε πάντως νωρίτερα.

Ο Γιάννης Οικονόμου επικαλέστηκε λογούς εκπαιδευτικούς ψυχολογικούς και κοινωνικούς για το άνοιγμα των σχολείων.

Στόχος, τόνισε, είναι απολυτή εξασφάλιση υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών με ό,τι μέσο διαθέτουμε, και με οποίο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο.

Στις εισηγήσεις των ειδικών φαντάζομαι θα περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο έκρηξης κρουσμάτων, και σαφώς θα συνυπολογίζεται εάν το κρίσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των κρουσμάτων ή θα παρατηρήσουμε το ευχάριστο φαινόμενο που παρατηρήσαμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των ΜΕΘ είπε.

Σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, διευκρίνισε ότι αυτά που θα αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει, θα το κάνει εφόσον έχει εξασφαλίσει επάρκεια των απαιτούμενων διαγνωστικών τεστ.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και την Παρασκευή είχαν διανεμηθεί δωρεάν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πάνω από 85 εκατ. σελφ τεστ που είχαν δοθεί σε πάνω από 7,5 εκατ. πολίτες. Στα σχολεία από Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο είχαν διανεμηθεί 32 εκατ. σελφ τεστ στους μαθητές, και είχε εντοπιστεί το 85% των κρουσμάτων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Περαιτέρω, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, έχουν δοθεί πάνω από 8,5 εκατ. ράπιντ τεστ και PCR δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό από τον ΕΟΔΥ, ενώ δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα rapid και PCR που διατέθηκαν από τις δομές του ΕΣΥ.

Η χώρα μας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βρίσκεται ανάμεσα σε 4 ή 5 χώρες με το πιο συχνό τέστινγκ στην Ευρώπη. Έχουν διατεθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα