Προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» ζητεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωτράπεζας στην Ελλάδα, Φραντσέσκο Ντρούντι.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική λίγες ώρες πριν από την έλευση των θεσμών στην Αθήνα, ο Φραντσέσκο Ντρούντι τεκμηριώνει τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο.

«Το προληπτικό πρόγραμμα θα διατηρούσε το waiver για τα ελληνικά ομόλογα (δανεισμός των τραπεζών με «φθηνό» χρήμα), θα προλάμβανε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, θα επιτάχυνε την άρση των capital controls και θα επέτρεπε τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο κ. Ντρούντι και προσθέτει:

«Παρά τη μεταβλητότητα στις αγορές λόγω των διεθνών εξελίξεων τους τελευταίους μήνες, η αύξηση των διαφορών αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ήταν εντονότερη από ό,τι σε άλλες χώρες, κι αυτό υποδηλώνει ότι το κλίμα στις αγορές σχετικά με την Ελλάδα παραμένει μάλλον ασταθές και εύθραυστο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα