Συναγερμός για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Σαφάρι» ελέγχων από τις Αρχές

από fimotro

Εισάγονται και από τη Βουλγαρία

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα πλαστά πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και τις ψευδείς βεβαιώσεις νόσησης ή rapid test.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.

Οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας ανέλαβαν την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Καρδίτσας, ώστε να εντοπίσουν το εύρος της απάτης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε σήμερα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων Βορείου Ελλάδας, και αμέσως άρχισαν οι έρευνες σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες. Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι από την έρευνα των αρχών δεν θα αποφύγει και ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου, ο οποίος είναι αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ και υπηρετεί σε τμήμα γειτονικού Νομού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αξιωματικός έγινε έξαλλος όταν έμαθε για το σοβαρό αδίκημα που υπέπεσε η γυναίκα του, και έλεγε πως δεν γνώριζε για την παράνομη δράση της. Αποκαλυπτικό για τους μαϊμού εμβολιασμούς της διοικητικής υπαλλήλου του εμβολιαστικού κέντρου, η οποία καταχωρούσε τις εικονικές εγγραφές στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών υπήρξε στην πραγματικότητα το ίδιο το δημόσιο λογισμικό, το οποίο «πρόδωσε» μέσα από τις δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει, τους εικονικούς εμβολιασμούς.

 

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από το ψηφιακό αποτύπωμα της διοικητικής υπαλλήλου στο σύστημα, η οποία έχοντας αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης μιας νοσηλεύτριας του εμβολιαστικού κέντρου στο υπηρεσιακό τάμπλετ, προχωρούσε στην έκδοση εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Εισαγόμενα πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία
Όπως μετάδωσε το OPEN, γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Το σαφάρι των ελέγχων συνεχίζεται και προληπτικά, τσεκάροντας τον αριθμό των εμβολιασμών σε κέντρα ανά ημέρα και εάν αυτός υπερβαίνει σημαντικά τον μέσο όρο ορισμένες ημέρες.

Στο στόχαστρο των ελέγχων είναι επίσης εμβολιαστικά κέντρα όπου εμφανίζεται να μην έχει περισσέψει καμία δόση εμβολίου. Ελέγχουν ακόμη τα στοιχεία των ταχυδρομικών κωδικών των εμβολιασμένων και τον κώδικα του κέντρου.

 

Πλεύρης: Και υγειονομικοί στην απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας,Θανάσης Πλεύρης.

Κατά την τοποθέτησή του επί της τροπολογίας που αφορά στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών για τέτοια φαινόμενα, αλλά και τη διευκόλυνση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή αλλά αποφάσισαν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Προκύπτει από ΕΔΕ ότι μια υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς, προβλέφθηκαν κυρώσεις και ανεστάλησαν τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζουν. Οι 31.000 εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer που αναζητούσαν οι πολίτες. Δυστυχώς όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει και ΕΔΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα αυτών που χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι».

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν, τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

Εργάζονται κανονικά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που -παρά την αναστολή- εργάζονται κανονικά.

«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Οπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος. «Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα