Μίκης Θεοδωράκης: Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών

από fimotro

Συγκίνηση αλλά και ένταση στη Μητρόπολη για τον Μίκη Θεοδωράκη. Ένταση και παράταση στο λαϊκό προσκύνημα.

Ένταση προκλήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Αθηνών, καθώς είχε φθάσει η ώρα να ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 19.00.

Χιλιάδες πολίτες αλλά και οι περισσότεροι εκπρόσωποι του χώρου της μουσικής και των τεχνών, έχουν περάσει από το σημείο για τον τελευταίο αποχαιρετισμό και για την «κατάθεση σεβασμού» προς τον μυθικό Μίκη Θεοδωράκη.

 

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η αναμονή, ωστόσο, έφερε δυστυχώς και εντάσεις. Λίγη ώρα πριν τις 19:00 – ώρα κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία για την Τρίτη – αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από το σημείο.

 

Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν αποχώρησαν, αλλά επιχείρησαν να περάσουν κι από τα κιγκλιδώματα έτσι ώστε να πουν το δικό τους αντίο, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στον Μίκη Θεοδωράκη.

 

Έτσι για να αποφευχθούν σκηνές που θα αποτελούσαν προσβολή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, αποφασίστηκε άτυπα να δοθεί παράταση στο λαϊκό προσκύνημα για σήμερα κατά περίπου μία ώρα.

 

Στο λαϊκό προσκύνημα Κώστας Γαβράς και Βασίλης Βασιλικός
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 15:30.

Οι δυο τους πήγαν μαζί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών. Εμφανώς συγκινημένοι, μετείχαν στο λαϊκό προσκύνημα.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί έως αύριο Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 14:00, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα