Σούπερ γιοτ μήκους 40 μέτρων βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ιταλίας

από fimotro

Δραματικές σκηνές στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας, με ένα σούπερ γιοτ μήκους 40 μέτρων να βυθίζεται στη θάλασσα.

Ο λόγος για το «Saga», το οποίο κατασκευάστηκε το 2007 και έπλεε από την Καλλίπολη με προορισμό το Milazzo της Σικελίας.

Ενώ διέσχιζε τον κόλπο του Squillace – στο άκρο των ποδιών της ιταλικής «μπότας» – ο καπετάνιος έστει

Ενώ διέσχιζε τον κόλπο του Squillace – στο άκρο των ποδιών της ιταλικής «μπότας» – ο καπετάνιος έστειλε σήμα κινδύνου αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος – όλοι Ιταλοί – αποβιβάστηκαν αμέσως από το γιοτ, αφήνοντας πίσω τέσσερα άλλα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, καθώς προσπαθούσαν να σώσουν το σκάφος.

Στη συνέχεια, ένα ρυμουλκό στάλθηκε από το Κροτόνε για να προσπαθήσει να ρυμουλκήσει το Saga πίσω στο λιμάνι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η επιχείρηση ξεκίνησε αλλά διακόπηκε καθώς το σκάφος είχε πάρει μεγάλη κλίση προς τα δεξιά.

Στη συνέχεαι στα πλάνα που τραβήχτηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή η πρύμνη του σκάφους εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα και το νερό έφτασε στην οροφή της. Το Saga τελικά βυθίστηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Τέλος, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της βύθισης.

Ιταλία

Πηγή: Daily mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα