Ρεύμα: Αναλυτικά στοιχεία για την επιδότηση για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες

από fimotro

Τι είναι ο νέος Μηχανισμός Αντιστάθμισης Κινδύνου για μελλοντικές κρίσεις

Για τον Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά την επιδότηση για τα νοικουριά, θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Για τον Σεπτέμβριο η επιδότηση απορροφά το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά, με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο, απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατομμύρια ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ μεγαλύτερη των 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh, απορροφώντας το 90% της αύξησης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου, μόνιμου Μηχανισμού Αντιστάθμισης Κινδύνου για μελλοντικές κρίσεις που θα επηρεάσουν τα τιμολόγια ρεύματος. Ο νέος μηχανισμός, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα προφυλάξει τους καταναλωτές από υπερβολικές χρεώσεις σε μελλοντικές κρίσεις. Για την δημιουργία αποθεματικού, θα υπάρξει επιβάρυνση στους οικιακούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης. Η εισφορά, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας, η οποία θα αρχίσει να υπολογίζεται από τον Σεπτέμβριο, δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό του ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα