Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων στον Πολάκη

από fimotro

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση

Ο Παύλος Πολάκης και οι χθεσινές δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Παύλο Πολάκη

Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.

Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών.

Πολάκης: Την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη – Η αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη. Ο Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για “ολίσθημα” που “συνιστά οιονεί εκτροπή” και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα “να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του”.

Σε ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσαν τα Παραπολιτικά FM, ακούγεται ο Παύλος Πολάκης να λέει:

“Επειδή την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Πέρα από την επίκληση, που πάντα θα υπάρχει, γιατί είναι σύμφυτο χαρακτηριστικό του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό, λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς, όταν θα ξαναέχει την κυβερνητική εξουσία. Πρέπει να πάρουμε τον σκοπό αλλιώς, λοιπόν. Ο σκοπός αλλιώς, αντί να είναι σιγανός, συρτός, πρέπει να είναι μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης”.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: “Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, οι δηλώσεις έγιναν σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καισαριανή ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα