Σε φιάσκο οδεύει το deal Τσίπρα-Ιερώνυμου

από fimotro

Δυσκολεύουν τα πράγματα για την κυβέρνηση σε σχέση με τον στόχο που είχε θέσει για μια δυνατή συμμαχία με την Εκκλησία. Οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους φαίνεται ότι μπαίνουν σε μία περίοδο πολύ πιο άσχημη μετά την απόφαση της Ιεραρχίας που μετατρέπει σε φιάσκο την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου τονίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ως προσωπικό φιάσκο του Τσίπρα σχολίαζαν την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν στο δημόσιο οι ιερείς, στελέχη της ΝΔ. 

«Πρόκειται για ένα προσωπικό φιάσκο του κ. Τσίπρα, μετά από προσωπική συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο και απόπειρα συναλλαγής από την πλευρά του Πρωθυπουργού» σημείωναν και πρόσθεταν ότι  «αυτή η συμφωνία αυτή τη στιγμή καταρρέει και προφανώς δεν υπάρχει ούτε χωρισμός κράτους – εκκλησίας, ούτε οι 10 χιλιάδες προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός».

«Να σταματήσει τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές της και να ξεκινήσει ένα νηφάλιο διάλογο με την Εκκλησία» καλεί την κυβέρνηση η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία σημειώνει ότι η συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου προκαλεί βαθιά κρίση στις σχέσεις Πολιτείας και κλήρου.

Αναλυτικά στη δήλωσή της επισημαίνει: Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή παλινωδίες όπως η ΝΔ, είχε αναδείξει τις σοβαρές αδυναμίες της συμφωνίας Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου και είχε επιμείνει ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η αρχή των διακριτών ρόλων και, ταυτοχρόνως, να προστατευθεί ο λαϊκός Κλήρος, οι απλοί παπάδες και οι οικογένειές τους από τις επικίνδυνες -όχι μόνο για τους ίδιους- ιδέες περί σύστασης ειδικών ταμείων μισθοδοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα