Σάββατο 8 Μαίου ανοίγει τελικά η εστίαση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Εάν δεν προκύψουν απρόοπτα αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία

Πίσω φαίνεται να πηγαίνει ο σχεδιασμός για άνοιγμα λόγω των επιδημιολογικών στοιχείων. Ενώ η κόπωση του πληθυσμού αποτελεί πλέον  απειλή, η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ δεν επιτρέπει την ανάληψη του ρίσκου.

Μπορεί το άνοιγμα της εστίασης να παραμένει στο τραπέζι, όμως δεν συζητείται επί της ουσίας καθώς οι αντιδράσεις των ειδικών είναι έντονες. Τα στοιχεία που δείχνουν πως η πανδημία υποχωρεί μεν αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν, απομακρύνουν το ενδεχόμενο και για Πάσχα στο χωριό: μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε μαζική έξοδο και ανυπολόγιστες συνέπειες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, που θα υπάρχουν και τα τελευταία στοιχεία. Στην κυβέρνηση όμως τα βλέματα είναι στραμμένα στο καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο. Ένα τρίτο κύμα θα αποδεικνυόταν καταστροφικό για την χώρα.

Στην περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στη στρατηγική της κυβέρνησης, αμέσως μετά το Πάσχα – θα πάμε σε μαζικά ανοίγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο την 8η Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο Σάββατο αμέσως μετά το Πάσχα, που είναι πολύ πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα τόσο της εστίασης, όσο και της μετακίνησης από νομό σε νομό, αφού θα έχει πλέον ξεπεραστεί ο κίνδυνος μιας μαζικής εξόδου άνω των 2 εκατομμυρίων πολιτών το Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα