Νωρίτερα φέτος θα γίνει η Ανάσταση

από fimotro

Νωρίτερα, δηλαδή πριν από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, πιθανότατα θα εορταστεί φέτος η Ανάσταση, όπως προκύπτει από τις διαβουλεύσεις που έχουν τις τελευταίες ώρες η Εκκλησία με την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Στην ουσία πρόκειται για μια συμβιβαστική λύση-συμφωνία που προκρίνεται προκειμένου να εορταστεί αυτό το χαρμόσυνο γεγονός με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την Covid-19.

Χθες στη συζήτηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τέθηκε ο τρόπος λειτουργίας των ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών την περίοδο του Πάσχα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην περιφορά του Επιταφίου και στην Ανάσταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε με νόημα:

«Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα