Προβληματισμός στην κυβέρνηση για το καρτέλ που θέλει η ολλανδική Reggenborgh

από fimotro

Φόβοι και για τις απολύσεις που έρχονται στην “ΕΛΛΑΚΤΩΡ” σε περίπτωση επικράτηση των Ολλανδών

Η επιτροπή ανταγωνισμού, εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της μάχης που αφορά τον μετοχικό έλεγχο και την διοίκηση της “ΕΛΛΑΚΤΩΡ”. Οι επιθετικες κινησεις της ολλανδικής Reggenborgh που διοικεί την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι αποδεδειγμένα στενές σχέσεις με την ΓΕΚ των «εκλεκτών» των Ολλανδών και για την “ΕΛΛΑΚΤΩΡ” Μυλωνογιάννη και Ξενόφο καθώς και ο ρόλος του εργολάβου Τουμπουρου, είναι στοιχεία που δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η επιτροπή ανταγωνισμού αναμένει αυτήν την ώρα την τοποθέτηση του Λεωνίδα Μπόμπολα, προκειμένου να καθορίσει τις κινήσεις της εν όψει της γενικής συνέλευσης της προσεχούς Τετάρτης. Η εικόνα παντω , ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια απόπειρα δημιουργίας καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, προβληματίζει έντονα και μέλη της κυβέρνησης καθώς ειναι ορατος ο κίνδυνος οι πρόσφυγες που θα υπάρξουν εάν οι Ολλανδοί επικρατήσουν, να «παγώσουν» κάθε κατασκευαστική  δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Πολλοί κατασκευαστικοί όμιλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι έτοιμοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη σε περίπτωση που υπάρξει υπερσυγκέντρωση , δημιουργία καρτέλ και απόλυτος έλεγχος της αγοράς, γεγονός που πιθανως να δημιουργήσει καθυστερήσεις ακόμη και στην ροη των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα. Οι διαβεβαιώσεις στελεχών της ΓΕΚ ότι τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί, δεν πείθουν πολιτικούς , τραπεζίτες και μετόχους της “ΕΛΛΑΚΤΩΡ” .

Οι τελευταίοι μάλιστα δεν πείστηκαν ούτε από τις γενικόλογες αναφορές της Reggenborgh για το μέλλον της“ΕΛΛΑΚΤΩΡ” καθώς δεν διαψεύσθηκε το σενάριο περι κλείσιμου θυγατρικών, απολύσεων και σαφη περιορισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας, σε περίπτωση που οι Ολλανδοί επικρατήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα