Με πρόωρες κάλπες τελειώνει Τσίπρα-Σαμαρά

από fimotro

Θα κερδίσει με άνεση τον ΣΥΡΙΖΑ και θα θέσει ηλικιακό πλαφόν στις λίστες της ΝΔ αποκλείοντας Ντόρα-Σαμαρά

Πιο κοντά από ποτέ η πιθανότητα εκλογών το 2021, παρά τις διαψεύσεις από τον πρωθυπουργό

Παρά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών έρχεται ακόμα πιο κοντά μετά την σημερινή παρέμβασή του Α. Σαμαρά, ένα ενδεχόμενο για το οποίο το fimotro σας έχει ενημερώσει. Ο πρωθυπουργός δύσκολα θα αποφύγει τον πειρασμό για τις πρόωρες εκλογές. Μόλις εμβολιαστεί ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και η πανδημία δείξει σημάδια υποχώρησης στη χώρα μας, ο Κ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές με πιθανότερο χρονικό διάστημα τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με αυτόν τον τρόπο και με δεδομένο ότι αποκλείεται να έχει ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ (μάλλον θα έχει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες) στα ποσοστά του, ο πρωθυπουργός όχι μόνο θα κερδίσει με μεγάλη άνεση τις εκλογές, αλλά είναι πιθανό να εξασφαλίσει αυτοδυναμία με απλή αναλογική από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με ποσοστά που θα κινούνται κοντά στο 40%!

Άλλωστε κάπου εκεί θα κινηθούν τα ποσοστά της ΝΔ. Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει με ποσοστά από 38%-40% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται σε ποσοστά κοντά στο στο 27%-28%. Ίσως και λίγο χαμηλότερα εάν συνεχιστούν τα προβλήματα στο εσωτερικό του. Την έκβαση που θα έχουν οι πρόωρες εκλογές έχει αντιληφθεί και ο Α. Τσίπρας. Ασχέτως τι λέει γιατί πρέπει να τονώσει το ηθικό των στελεχών του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι θα χάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και ξέρει επίσης ότι μετά από άλλη μια βαριά ήττα δύσκολα θα σταθεί στην ηγεσία του κόμματός του. Τον περιμένουν στην γωνία πολλοί εσωκομματικοί αντίπαλοι.

Από την άλλη οι πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι θα αποτελέσουν την μοναδική ευκαιρία για τον Κ. Μητσοτάκη να “καθαρίσει” εσωκομματκά με τον Α. Σαμαρά θυσιάζοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη. Να θέσει δηλαδή ηλικιακό πλαφόν ώστε να αποκλείσει τον Α. Σαμαρά από τις λίστες της ΝΔ και παράλληλα θέτοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη εκτός εκλογικής διαδικασίας ώστε να μην μπορεί κανένας Σαμαρικός να πει το παραμικρό. “Ο Μητσοτάκης απέκλεισε με ηλικιακό πλαφόν την αδελφή του, αυτό δεν το έκανε κανένας πρόεδρος κόμματος“, θα πουν οι συνεργάτες του και κάπου εκεί θα τελειώσει το εσωκομματικό ζήτημα με τον πρ. πρωθυπουργό.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις. Θα τις πάρει όμως λίαν συντόμως. Το σχέδιο περιλαμβάνει “τρέξιμο” των εμβολιασμών και περιορισμό της πανδημίας. Και αυτό το σχέδιο επεξεργάζεται επί μήνες το Μέγαρο Μαξίμου. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο. Κρατήστε την ανάρτηση και θα επανέλθουμε…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα