Ποιά χώρα δεν έχει λάβει μέτρα για ανεμβολίαστους;

από fimotro

Η Ρωσία, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, προς το παρόν δεν έχει λάβει αποφάσεις που θα ενισχύσουν τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού.

Αντ’ αυτού, ορισμένα μέτρα ήδη εισάγονται σε επίπεδο περιφέρειας στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε για τα μέτρα που ελήφθησαν στη Γαλλία για τους ανεμβολίαστους.

Η Ρωσία κατέγραψε μέσα στο Σαββατοκύριακο υψηλό αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό, με 752 απώλειες σε ένα εικοσιτετράωρο, ενώ αυξάνεται ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό σε διάφορες χώρες στον κόσμο συνηγορεί υπέρ της αυστηροποίησης των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους.

«Δικαιολογείται η λήψη τέτοιων αποφάσεων», λέει το Κρεμλίνο

«Η ίδια η λογική του πώς εξελίσσεται η πανδημία στις χώρες του κόσμου δικαιολογεί τη λήψη τέτοιων αποφάσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας την κατάσταση στη Γαλλία, όπου ελήφθησαν αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εμπειρογνώμονες, αλλά και την κυβέρνηση, με τους οποίους συζητούν διάφορα σενάρια, επισημαίνοντας ότι η «κάθε χώρα ενεργεί όπως αυτή θεωρεί ότι είναι σωστό» και πως «όλα τα σενάρια εξετάζονται και αναλύονται οι πιθανές συνέπειες».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κοινή γνώμη «είναι ενήμερη για όλα τα σενάρια και δεν υπάρχει τίποτα το μυστικό στην περίπτωση αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα