Υπ. Υγείας Ιταλίας: Δεν έχει τελειώσει ακόμη η πανδημία

από fimotro

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, προειδοποίησε σήμερα (13/07) τους συμπατριώτες του ότι δεν έχουν ακόμη αφήσει πίσω τους τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού και ότι πρέπει να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Είμαστε ακόμη μέσα στην τρομερή αυτή επιδημία. Πολεμάμε με νέα και πιο αποτελεσματικά όπλα, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειώσουμε την επιφυλακή μας», τόνισε ο Σπεράντσα.

«Σήμερα στην Ιταλία ξεπεράσαμε τα 58 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και πρέπει να συνεχίσουμε διατηρώντας τον ρυθμό αυτό», πρόσθεσε ακόμη ο Ιταλός υπουργός Υγείας. Παράλληλα, δήλωσε με σαφήνεια ότι «τα σκευάσματα κατά της Covid-19 πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, σε κάθε χώρα του κόσμου».

Ακόμη, ο Σπεράνσα αναφέρθηκε και στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. «Ακολούθησαν την προσέγγισή μας. Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε στην Ιταλία ήδη από την αρχή του Απριλίου. Είμαστε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το υποχρεωτικό αυτό μέτρο και πολλοί άλλοι ακολουθούν το παράδειγμά μας», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα