Πέθανε η προγονή και κληρονόμος του Γιώργου Σεφέρη, Άννα Λόντου

από fimotro

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 91 ετών η προγονή και κληρονόμος του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, Άννα Λόντου.

Η προγονή και κληρονόμος του βραβευμένου με Νόμπελ, Έλληνα ποιητή, Γιώργου, η Άννα Λόντου γεννήθηκε το 1931. Ήταν κόρη της αγαπημένης συζύγου του ποιητή, Μάρως Σεφέρη και του πρώτου της συζύγου Αντρέα Λόντου, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ναυτικού.

Η Άννα Λόντου είχε στενό δεσμό με τον Γιώργο Σεφέρη, τον οποίο γνώρισε στα 5 της χρόνιας στην Αίγινα, ενώ ήταν κληρονόμος και διαχειρίστρια του έργου του Έλληνα ποιητή.

«Η υπέροχη Άννα Λόντου, κάτοικος της εμβληματικής κατοικίας της οδού Άγρας, υπήρξε δυναμική διαχειρίστρια του έργου του Γιώργου Σεφέρη εδώ και πολλά χρόνια, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στη διάδοση του έργου του στις νεότερες γενεές. Μια γυναίκα ευφυής, φιλόξενη, λαμπερή, που με τον τρόπο της έφερνε κοντά ανθρώπους από κάθε μεριά της γης. Έζησε μια ζωή γεμάτη» έγραψαν οι εκδόσεις Ίκαρος στην σελίδα τους στο Facebook, επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου της.

«Η κυρία Άννα στήριξε τον Ίκαρο με απέραντη γενναιοδωρία όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας. Υπήρχε μεταξύ μας ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας που πήγαζε από τον απόλυτο σεβασμό στο έργο του ποιητή, και αναπτύχθηκε μέσω της κοινής μας αισθητικής. Η σχέση μας ήταν μια σχέση μεγάλης εμπιστοσύνης. Θα την θυμόμαστε πάντα με απέραντη αγάπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα