Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αναμενόμενη και χωρίς εκπλήξεις η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τα τραγικά λάθη του Τσίπρα σε συνδυασμό με την κυριαρχία στο μεσαίο χώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, έφεραν τη νίκη της ΝΔ και μάλιστα με αυτοδυναμία για πρώτη φορά με το 2009.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Από αυτές τις εκλογές βγήκαν πολλά συμπεράσματα. Ας μην τα αναλύσουμε όλα. Θα το κάνουμε τις επόμενες ημέρες, μόλις κάτσει η σκόνη από τις εκλογές. Το βασικό συμπέρασμα που αφορά τον χώρο της αριστεράς είναι ένα και θα είναι καθοριστικό από εδώ και πέρα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εξελιχθεί στον νέο “Τσίπρα” της αριστεράς. Αυτός θα κυριαρχήσει στον χώρο της αριστεράς και με την δυναμική που θα εμφανίζει λόγω της ιδιοσυγκρασίας του και κυρίως λόγω της προβολής του από τα ΜΜΕ, θα ανεβάζει συνεχώς τα ποσοστά του.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορούν να βγουν ξεκάθαρα συμπεράσματα για το μέλλον της αριστεράς. Ο Βαρουφάκης όμως έχει όλες τις πιθανότητες μαζί του. Το ζήτημα ήταν να μπει σε αυτή τη βουλή. Αφού μπήκε στη βουλή όλα θα είναι πιο εύκολα γι αυτόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα