Αναρωτιέμαι φωναχτά αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο που εκ των έργων του αποδεικνύεται παραχαράκτης της ιστορίας αλλά και των λόγων αυτού του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας τί τον κρατάτε εκεί κάτω στα Πανάγια Προσκυνήματα και τον αφήνετε να παριστάνει τον Πατριάρχη προκαλώντας τεράστια ζημιά;

Του Σωτήρη Τζούμα

Ναι αναφέρομαι στον «Πατριάρχη» Ιεροσολύμων Θεόφιλο ο οποίος μέσα στα πολλά ανοσιουργήματά του ήλθε  να προσθέσει ανερυθρίαστα ένα ακόμη!

Συγκεκριμένα με δική του προφανώς εντολή το γραφείο τύπου του  Πατριαρχείου στο δελτίο τύπου που εξέδωσε   αναφορικά με την συνάντηση που είχαν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πατριάρχης  Θεόφιλος.,παραποίησε  τους λόγους  του Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ήταν ενοχλητικοί για τον Θεόφιλο αφού τον έθετε εμμέσως πλην σαφώς ενώπιον των ευθυνών του.

Συγκεκριμένα ενώ  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να ακολουθήσει το παράδειγμα της Εκκλησίας της Ελλάδος και να στηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το γραφείο τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων  με εντολή  άνωθεν έγραψε ψευδώς  πως… ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την στήριξή του στον ίδιο, στον ελληνικό λαό και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Αντιθέτως  αυτά που είπε ο Πρόεδρος στον Πατριάρχη όπως ακριβώς απομαγνητοφωνήθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας και δόθηκαν στη δημοσιότητα ( αλλά και προκύπτουν και   από το σχετικό βίντεο) είναι τα εξής:

«Η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό σας και στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στον αγώνα σας για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Και στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε, αναφέροντας ως κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αμέριστη στήριξή σας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον δικό του αγώνα για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς και ταραγμένους καιρούς μας».

Το γραφείο τύπου όμως  του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων  ακολουθώντας την προσφιλή σε αυτό μέθοδο της παραχάραξης τα άλλαξε. Αυτό είναι το ήθος που διακρίνει τον Θεόφιλο και αυτούς που τον στηρίζουν!

Ιδού πώς είδαν τα τρωκτικά του Πατριαρχείου τις δηλώσεις με νόημα του Προέδρου:

«Ἀπαντῶν ὁ κ. Πρόεδρος ηὐχαρίστησε τόν Μακαριώτατον διά τήν στήριξιν Αὐτοῦ πρός αὐτόν, πρός τόν Ἑλληνικόν λαόν καί τήν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος».

Δηλαδή παραποίησαν χωρίς αιδώ  τα λόγια του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα της χώρας μας και τα έδωσαν στη δημοσιότητα. Και ο εμπνευστής αυτής της παραχάραξης εξακολουθεί να είναι Πατριάρχης Ιεροσολύμων και να απολαμβάνει των προνομίων που απορρέουν από τον θώκο στον οποίο κάθεται.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται αυτό τον ανιστόρητο τρόπο ο Θεόφιλος. Το τελευταίο διάστημα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένο σε σχέση με την πλειονότητα των υπολοίπων ορθοδόξων Εκκλησιών. Μόνον οι Ρώσοι και ο γυρολόγος Ιλαρίων του κάνουν τα γλυκά μάτια μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους! Μετά θα φερθούν στον Θεόφιλο με τον γνωστό αχάριστο τρόπο που φέρονται οι Μοσχοβίτες!

Η απόφαση του Θεόφιλου να συγκαλέσει σύναξη Προκαθημένων στην Ιορδανία, παρακάμπτοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ρώσων τον έχουν φέρει σε δεινή θέση και πολύ σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί! .Και αυτό δεν το καταλαβαίνει!

Ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Δημοκρατίας με την προσφώνησή του θέλησε να αφυπνίσει τον Θεόφιλο από το  «μεθύσι»  στο οποίο  βρίσκεται αλλά αυτός ενώ το κατάλαβε προέβη σε αλλοίωση των λόγων του Προέδρου λες και τα άκουσε μόνο αυτός και όλοι εμείς είχαμε ωτοασπίδες!

Ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος ήταν ευγενικός αλλά μίλησε  με σαφέστατο τρόπο  περί του αγώνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου «για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών».

Η επισήμανση αυτή οι πληροφορίες μας λένε ότι τάραξε τον Θεόφιλο και του προκάλεσε εκνευρισμό γιαυτό και προέβη στην έκδοση δελτίου τύπου από το οποίο απάλειψε όλα τα ενοχλητικά.

Φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει πως έχει περιέλθει σε δεινή θέση μετά την απομόνωση που υφίσταται .  Όλες οι Ορθόδοξες  Εκκλησίες η μια μετά την άλλη αρνούνται να συμμετάσχουν στην «σύναξη» που έχει συγκαλέσει ! Τον φτύνουν κατάμουτρα και αυτός νομίζει ότι βρέχει!

Είναι ανάγκη να συγκληθεί  το ταχύτερο δυνατό Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος για να εξετάσει όλες τις απαράδεκτες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και να τον ανακηρύξει πρώην για να ησυχάσουμε από τις παρανομίες του. Είναι κατώτερος των περιστάσεων! Κάνει κακό στα Πανάγια Προσκυνήματα, στην Εκκλησία μας  αλλά και στην Ελλάδα! Ουαί υμίν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα