“Ναι” στο άνοιγμα των σχολείων λέει ο Τσιόδρας

από fimotro

«Δεν με βρίσκει αντίθετο το άνοιγμα των σχολείων» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό.

«Η κοινωνία κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει και θα ανοίξει από τους λιγότερο ευπαθείς» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, στις ερωτήσεις για το άνοιγμα των σχολείων που «έπεφταν βροχή» σήμερα από τους δημοσιογράφους.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με το θέμα των σχολείων και απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο. Τα μικρά παιδιά ακόμα λιγότερο. Ο ρόλος στην διασπορά και τη μετάδοση δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος. Η κοινωνία κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει και θα ανοίξει από τους λιγότερο ευπαθείς» είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Τα κριτήρια θα είναι τι επηρεάζεται και τι ακολουθεί από το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε την ευτυχία να έχουμε ένα μαθηματικό εργαλείο για το πώς το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την πορεία της επιδημικής καμπύλης στη χώρα, πολύ γρήγορα.

Έχουν υιοθετηθεί αντίστοιχες στρατηγικές σε άλλες χώρες με χειρότερα δεδομένα από εμάς. Εμένα δεν με βρίσκει αντίθετο» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα