Με εντολή Μητσοτάκη τέλος το πρόγραμμα voucher

από fimotro

Απευθείας τα 600 ευρώ στους επιστήμονες

Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων με τα voucher, μετά τις απανωτές καταγγελίες για το περιεχόμενο και το υλικό της τηλεκατάρτισης το οποίο, όπως αποδείχτηκε, βρίθει από λάθη, αστοχίες και ακατανόητα κείμενα και εκφράσεις με χαρακτηριστικότερη όλων το “Σκοιλ Ελικικου”.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, “το περιεχόμενο σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις”.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, ξεκινά “αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού”.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 17.728 επιστήμονες που έχουν ήδη λάβει με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης πριν το Πάσχα την προκαταβολή των 400 ευρώ, θα λάβουν τα υπολειπόμενα 200 ευρώ με την νέα διαδικασία. Οι υπόλοιποι επιστήμονες θα λάβουν απευθείας τα 600 ευρώ. Στην πλατφόρμα elearning.yeka.gr έχουν υποβάλλει αίτηση πάνω από 160.000 επιστήμονες.

Τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν εμφανιστεί κατά δεκάδες εικόνες – screenshots από το περιεχόμενο της τηλεκατάρτισης, με κείμενα, εκφράσεις και ερωτήσεις που δεν έβγαζαν νόημα. Επίσης είχαν προηγηθεί αντιδράσεις και καταγγελίες και από θεσμικούς φορείς όπως για παράδειγμα από την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία έκανε πρόσφατα λόγο για “μνημείο απόλυτης προχειρότητας” και “πλήρως ποιοτικά υποβαθμισμένο περιεχόμενο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης των υπερ-πλατφορμών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα