Κορωνοϊός: Παρατείνονται τουλάχιστον για μία εβδομάδα τα μέτρα

από fimotro

Όλα όσα ισχύουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εισηγούνται τα μέλη της επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Εθνος, οι ειδικοί της επιτροπής διαπιστώνοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την κατακόρυφη αύξηση των θανάτων, έκριναν πως είναι πολύ νωρίς για να δοθεί χαλάρωση στα μέτρα.

Παρότι αρχικά η κυβέρνηση επιδίωκε να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία, τελικώς οι ειδικοί δεν έδωσαν το πράσινο φως. Έτσι οι όποιες αποφάσεις για την χαλάρωση ή όχι των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Tα μέτρα που είναι σε ισχύ:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
  • Στο 10% η πληρότητα των γηπεδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα