Κάτοικοι και επιχειρηματίες της Πάρου υπέβαλαν μήνυση για απόκρυψη των κρουσμάτων

από fimotro

Ζητούν την ποινική δίωξη για εγκληματικές ενέργειες και παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών, και για την απόκρυψη των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο νησί.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν περίπου 25 κάτοικοι της Πάρου, μεταξύ των οποίων καταστηματάρχες, γιατροί και επιχειρηματίες, ζητώντας την ποινική δίωξη για εγκληματικές ενέργειες και παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών, και για την απόκρυψη των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο νησί.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι υπογράφοντες τη μήνυση σημειώνουν ότι «η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας. Ενα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες».

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι μετά τις «τελευταίες τραγικές εξελίξεις για τη ζωή μας στην Πάρο και την Αντίπαρο, όπου με βάση πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε: ότι αποκρύπτονταν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονταν, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωσή μας για την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αύξησή τους, ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο προς προειδοποίηση και αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας, αποφασίσαμε να στραφούμε δικαστικά σε βάρος όλων των υπευθύνων για την ως άνω κατάσταση και την και γι’ αυτό δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, να προβεί στην υποβολή Έγκλησης – Μήνυσης κατά παντός υπευθύνου:

α) για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της έκθεσης (306 ΠΚ)

β) της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου(288ΠΚ) εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και

γ) της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ)».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι την απόκρυψη κρουσμάτων είχε εμμέσως πλην σαφώς παραδεχθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 18 Αυγούστου, όταν έπειτα από πιέσεις τόσο των νοσοκομειακών γιατρών όσο και της αντιπολίτευσης, δήλωσε:

«Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί αλλά ανά περιφερειακή ενότητα δεν γίνεται για λόγους αδιαφάνειας. Γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα