Ιταλία: Κρίσιμο το πράσινο πιστοποιητικό για να ανακάμψει ο τουρισμός στην Ευρώπη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

«Το πράσινο ψηφιακό πάσο είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να ανακάμψει ο τουριστικός τομέας στην Ευρώπη, πριν επιτευχθεί η ανοσία αγέλης», απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας, Μάσιμο Γκαραβάλια.

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή, την οποία πρώτη ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζεται πρώτα απ΄ όλα στη λογική και βοηθά το σύνολο του τουριστικού τομέα.

Στις 2 Ιουνίου ίσως ανοίξει η Ιταλία τις πύλες της στους τουρίστες

Παράλληλα, ο Γκαραβάλια, ο οποίος είχε πρόσφατα την ευκαιρία να ανταλλάξει τηλεφωνικά απόψεις με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ευχήθηκε να μπορέσει να ξανανοίξει, η Ιταλία, τις πύλες της στους τουρίστες, στις 2 Ιουνίου, γιορτή της Ιταλικής Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία τουριστών στη χώρα του το 2021, ο Γκαραβάλια υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το 2019, «αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν να κυκλοφορούν με γαλήνη και ηρεμία στη ζώνη του Σένγκεν». «Το να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Στα πρότυπα των ελληνικών covid-free νησιών και η Σαρδηνία

Σε ό,τι αφορά την είδηση ότι πολλά ελληνικά νησιά, για το καλοκαίρι θα είναι «covid free», η οποία προβλήθηκε ιδιαίτερα στην Ιταλία, ο Μάσιμο Γκαραβάλια υπογράμμισε ότι και μεγάλα νησιά της Ιταλίας, όπως η Σαρδηνία θέλουν να πετύχουν τον στόχο αυτό, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο να γίνει άμεσα πραγματικότητα για μικρότερες νησιωτικές κοινότητες, και στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα