Κυριακίδου: Η Κομισιόν παρακολουθεί τις εξελίξεις για το AstraZeneca

από fimotro

Σε στενή επαφή βρίσκεται η Κομισιόν με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου. Ειδικότερα, επισήμανε: «Σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την αξιολόγηση φαρμακοεπαγρύπνησης του εμβολίου AstraZeneca. Η αξιολόγηση αναμένεται αργά την Τετάρτη».

Αντικρουόμενες ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ο EMA σημείωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων, αφού στέλεχος του οργανισμού δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του EMA. Η απόφαση για το θέμα θα γνωστοποιηθεί αύριο ή την Πέμπτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο επικεφαλής εμβολιασμών του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, σε συνέντευξή του στην ιταλική «Il Messangero» είχε μιλήσει για σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα