Ιαπωνία: Τι ήταν τα μαύρα σωματίδια στα φιαλίδια της Moderna

από fimotro

Τα ξένα σωματίδια σε εμβόλια της Moderna, η χορήγηση των οποίων ανεστάλη, ήταν σωματίδια ανοξείδωτου χάλυβα και ο κίνδυνος για την υγεία από αυτά είναι χαμηλός, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές του νομού Καναγκάουα στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι βρήκαν άλλο ένα φιαλίδιο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Moderna, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι περιέχει ξένα σωματίδια, και ανέστειλαν τη χρήση της υπόλοιπης παρτίδας.

Το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας, ωστόσο, ανακοίνωσε σήμερα (1/9) ότι τα ξένα σωματίδια αυτά, που είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι εμβολιασμοί με τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων, ήταν ανοξείδωτου χάλυβα και δεν αναμένει πως θα δημιουργήσουν πρόσθετο κίνδυνο για την υγεία.

Ιαπωνία: Το Τόκιο ανέστειλε 1,63 εκατ. δόσεις εμβολίων Moderna -Αναφορές για προσμείξεις σε φιαλίδια
Τα ευρήματα ήταν το αποτέλεσμα έρευνας από τη Moderna και από την εταιρεία διανομής των εμβολίων της στην Ιαπωνία, την Takeda Pharmaceutical Co, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Υγείας.

«Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται συνήθως σε καρδιακές βαλβίδες, την αρθροπλαστική και τα μεταλλικά ράμματα. Ετσι, δεν αναμένεται ότι η έγχυση με ένεση των σωματιδίων που εντοπίσθηκαν σε αυτές τις παρτίδες στην Ιαπωνία θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο ιατρικό κίνδυνο», ανέφερε σε δήλωσή της η Takeda Pharmaceutical.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα