Δίκη Φιλιππίδη: Ραγδαίες εξελίξεις – Πέντε γνωστοί ηθοποιοί καλούνται ως μάρτυρες

από fimotro

Πέντε νέοι μάρτυρες , γνωστοί ηθοποιοί, καλούνται να καταθέσουν στις 6 Οκτωβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η κλήση τους προέκυψε μετά την κατάθεση σήμερα του υπεύθυνου στο θέατρο Ηβη τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν η πρώτη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι βιάστηκε για δεύτερη φορά από τον κατηγορούμενο, στα παρασκήνια.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί : Θάλεια Ματίκα, καθώς αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι είχε δει την πρώτη καταγγέλλουσα να κλαίει, Ζέτα Μακρυπούλια προκειμένου να ερωτηθεί για το εάν πράγματι υπήρχε περίπτωση αντικατάστασης στο θέατρο Ήβη, καθώς και η Αλίνα Κωτσοβούλου για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η πρώτη καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο Ήβη για να πάρει ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες».

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, που συμμετείχαν στην ίδια παράσταση.

Στο μεταξύ, βέβαιος ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει κάνει τίποτα από όσα του αποδίδονται εξέφρασε ο σύζυγος της αδελφής της Ελπίδας Νίνου καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου δικάζεται ο γνωστός ηθοποιός.

Ο μάρτυρας, ο οποίος εργαζόταν στα θέατρα «Μουσούρη» και «Ηβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε. Μου λέει, ό,τι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν, κατά το κατηγορητήριο, ο Πέτρος Φιλιππίδης βίασε για δεύτερη φορά την πρώτη καταγγέλλουσα, ο μάρτυρας απάντησε ότι τότε «είχα ανεβεί Αθήνα για πρόβα στις «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο».

Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δεν μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα. “Αστην να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;”» είπε σύμφωνα με τον μάρτυρα ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Τι γνωρίζεται για την παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο «Ήβη»;

Μάρτυρας: Είχα γνωρίζει στο «Μουσούρη» τη μητέρα της και κάναμε παρέα μαζί με τη γυναίκα μου. Είχα μάθει ότι έχει μια κόρη. Δεν την είχα δει ποτέ έως τότε… Η μητέρα της μoυ είπε ότι θα περάσει σε δραματική σχολή.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα καταγγέλλει η κοπέλα περί βιασμού της από τον κατηγορούμενο το 2008. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τον Σεπτέμβρη είχα ανεβεί στην Αθήνα για πρόβα στην παράσταση «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει: «Θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει: «καλά βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και «μπήκε μέσα».

Ακολούθως, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ρώτησε τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί την άφησε να δει την πρόβα, κίνηση που δε συνηθίζει, κι εκείνος του απάντησε ότι πηγαίνει στη δραματική σχολή. «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;» είπε σύμφωνα με το μάρτυρα ο κατηγορούμενος.

Ακόμη ο μάρτυρας μιλώντας για το χαρακτήρα του Πέτου Φιλιππίδη, έκανε λόγο για ένα εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή αλλά και οξύθυμο άνθρωπο. «Όπως είμαι κι εγώ δηλαδή γι αυτό ερχόμασταν σε διαφωνίες. Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία», είπε.

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας περιέγραψε την καταγγέλλουσα ως σεμνό και εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή…..

Μάρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα