Από 1η Νοεμβρίου υποχρεωτικό το MyData

από fimotro

Για το έτος 2021 δεν προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις

Μετά από πολλές παρατάσεις προβλήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν, ξεκινά υποχρεωτικά η έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ. Τα ηλεκτρονικά βιβλία μπαίνουν στη ζωή των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών αν και για φέτος δεν επιβάλλονται πρόστιμα από την εφορία για όσους δεν κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, και του Πρ. Χατζηνικολάου, οι επαγγελματίες που έχουν τζίρο έως 50.000 ευρώ το χρόνο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή “timologio” που δημιούργησε και προσφέρει δωρεάν η ΑΑΔΕ. Η  ΑΑΔΕ  έχει ήδη στείλει επιστολή στους επαγγελματίες  και τις επιχειρήσεις για τις προθεσμίες εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής τιμολογίων  διευκρινίζοντας παράλληλα ότι  μέσα από το  timologio  (timologio.aade.gov.gr), μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά τα παραστατικά τους.  Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους θα πρέπει μέσω παρόχου να διαβιβάζουν τα παραστατικά στην ΑΑΔΕ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες  και αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα