Γεμάτες με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ

από fimotro

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας, σχετικά με το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν έως χθες στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, ήταν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυρία Γκάγκα.

Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ (Δυτική Μακεδονία και μισά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης) είναι 73 και από αυτούς οι περισσότεροι 70 στον αριθμό είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 3 εμβολιασμένοι. Στη δεύτερη κάρτα που αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 50 σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ό,τι αφορά στην 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4η ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι.

Ίδια εικόνα φαίνεται και στις υπόλοιπες κάρτες που παρουσίασε η Μίνα Γκάγκα με το κόκκινο χρώμα να εμφανίζει το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων σε αυτές τις περιοχές

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ECDC, η διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντική. Η θετικότητα κυμαίνεται στο 1%-3,9%, ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι κάτω από το 1%.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3.200 ενεργά κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα, 11-17/10/21, στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+15%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 04-10/10/21. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκηςπαρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ξεπερνά το +116%. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ασφυκτική με την πληρότητα των ΜΕΘ να ξεπερνά καθημερινά το 90%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα