Αυτά είναι τα νέα σήματα στην εστίαση

από fimotro

Τι αλλάζει με τους εμβολιασμούς όσων εργάζονται

Στην εξειδίκευση των νέων μέτρων, βάσει των οποίων θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν στους κλειστούς χώρους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση για το αν οι εργαζόμενοι έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή όχι.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα δύο σήματα, τα οποία θα μπορούν να κατεβάσουν οι εργοδότες από το gov.gr, να τα τοποθετούν σε εμφανές σημείο στις επιχειρήσεις τους και έτσι να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το αν ο κλειστός χώρος της επιχείρησης (μη υπαίθριος) είναι μόνο για εμβολιασμένους πολίτες ή και ο εισερχόμενος στον χώρο (εάν δεν είναι εμβολιασμένος) θα πρέπει να έχει κάνει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Ακολουθούν τα δύο σήματα:

covid-free.jpg
meiktos-horos.jpg

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει και ένα τρίτο σήμα το οποίο θα ενημερώνει τους πελάτες εάν το προσωπικό της επιχείρησης είναι πλήρως εμβολιασμένο ή όχι.

pliros-emvoliasmeno-prosopiko.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα