Αυστρία: Νέος υπουργός Υγείας εν μέσω πανδημίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων στην Αυστρία, Βέρνερ Κόγκλερ παρουσίασε το μεσημέρι τον νέο υπουργό Υγείας, τον γιατρό, ιδρυτή και από τους διευθυντές του Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Βιέννη Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο ώρες μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης, για λόγους υγείας, του έως τώρα υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αυστρίας Ρούντολφ Άνσομπερ, ο οποίος προέρχεται επίσης από τους Πράσινους που συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών θα ορκιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου ενώπιον του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και μέχρι τότε καθήκοντα θα ασκεί ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ.

«Αν δεν έχεις ενδοιασμούς εν μέσω πανδημίας, τότε σου λείπει σεβασμός»

Στις πρώτες του δηλώσεις κατά την παρουσίαση του το μεσημέρι, ο νέος υπουργός Υγείας τόνισε ότι έχει τον μεγαλύτερο σεβασμό για τη νέα αποστολή του, για την ανάληψη της οποίας υπήρξε δύσκολη η απόφαση, σημειώνοντας πως, «εάν δεν έχεις ενδοιασμούς εν μέσω πανδημίας να γίνεις υπουργός Υγείας και ως εκ τούτου κορυφαίος διαχειριστής της κρίσης, τότε σου λείπει ο σεβασμός για την αποστολή».

Ο ίδιος, το 2019, ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας των Πράσινων διαπραγματεύτηκε το σύμφωνο συνασπισμού για την παρούσα ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας(Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων) οπότε γνωρίζει την πολιτική.

Μόνη λύση για την ώρα το Lockdown, λέει ο νέος υπουργός

Κατά την άποψή του νέου υπουργού, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών σχολικής ηλικίας, αυτή την στιγμή το lockdown στις ανατολικές περιοχές της Αυστρίας (το οποίο ισχύει μέχρι τις 2 Μαίου) είναι η μόνη δυνατότητα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού μολύνσεων, ενώ σημαντικό είναι να ανοίξουν σύντομα και πάλι τα σχολεία.

Πριν την παρουσίαση του νέου υπουργού, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Κόγκλερ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Ρούντολφ Άνσομπερ, ο οποίος, όπως τόνισε, «προσέφερε απίστευτα», έχοντας δώσει τα πάντα σε προσπάθεια και αφοσίωση καθημερινά στη διάρκεια της πανδημίας, εργαζόμενος χωρίς διάλειμμα για την προστασία της υγείας, «κάτι που αποτελεί ηράκλειο άθλο», και έχοντας λάβει πολλές δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες εκπροσωπούσε με υπευθυνότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα