Βέλγιο: Κανονικά οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση

Οι πρώτες 36.000 δόσεις της Johnson & Johnson παραδόθηκαν στο Βέλγιο τη Δευτέρα και οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το RTL.

Παρά τις νέες πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προβλέπεται προς το παρόν αλλαγή στον προγραμματισμό. Θυμίζουμε πως Βέλγιο και Γαλλία ήταν οι πρώτες χώρες που παρέλαβαν τις 36.000 πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, ενώ στη χώρα μας αναμένονται αύριο.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», σημείωσε ο Γκούντρον Μπράιτ, εκπρόσωπος της ομάδας εργασίας για τον εμβολιασμό, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λάβει κάποια ένδειξη με βάση την οποία να πρέπει να σταματήσουμε τον εμβολιασμό».

«Παγώνουν» οι παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «Le Figaro», η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πριν από λίγο πως «πήρε την απόφαση να καθυστερήσει την παράδοση» του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, καθώς οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την προσωρινή αναστολή χορήγησής του στις ΗΠΑ.

«Εξετάζουμε τις υποθέσεις αυτές με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές», αναφέρει η εταιρεία. «Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την παράδοση του εμβολίου μας στην Ευρώπη», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson επρόκειτο να παραδοθούν στην Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων.

Την Τετάρτη αναμένονται οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα

Στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου αναμένονται την Τετάρτη 14 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η χώρα μας επρόκειτο να παραλάβει 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & johnson, χωρίς να είναι σαφές τι θα γίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα του France24 και του πρακτορείου Reuters, το εμβόλιο της Johnson & Johnson και εκείνο της AstraZeneca βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, με ανενεργό ιό, τον αδενοϊό, ο οποίος μεταφέρει το γονιδίωμά του στο σώμα. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson χρησιμοποιεί ανθρώπινο αδενοϊό, ενώ της AstraZeneca εκείνο χιμπαντζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα