26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Χιλιάδες Μαλτέζοι και πάλι στους δρόμους για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

από fimotro

Πολλές χιλιάδες Μαλτέζοι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Σλιέμα, κοντά στη Βαλέτα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ που κατήγγειλε τα φαινόμενα διαφθοράς, της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συλλογικότητας πολιτών, που είχε διοργανώσει και πριν από μια εβδομάδα μαζική κινητοποίηση, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της παράκτιας πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ντροπή, ντροπή» και «Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη».

Ορισμένοι από το πλήθος σφύριζαν με σφυρίχτρες, κάποιοι άλλοι είχαν κλείσει το στόμα τους με κόκκινη ταινία, κρατώντας πανό με τα συνθήματα«Δεν θα μας αναγκάσετε να σιωπήσουμε» και «Η χώρας μας αξίζει περισσότερα».

Κρατούσαν κλαδιά δάφνης

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στους γιους της Γκαλιζία, που σκοτώθηκε την 16η Οκτωβρίου από έκρηξη βόμβας κάτω από το όχημά της, οι διαδηλωτές κρατούσαν κλαδιά δάφνης, σύμβολο δύναμης και θάρρους.

Οπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ο κόσμος ζητούσε την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης και την αντικατάστασή τους από πρόσωπα που θα εγκριθούν από τα δύο τρίτα των βουλευτών.

Η κηδεία της δημοσιογράφου θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα