26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη πορεία προς το Σύνταγμα (φωτό)

από fimotro

syntagma

4484999

4484999

xiliads_sinaΧιλιάδες κόσμου βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο στις μεγάλες πορείες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, διαδηλώνοντας ενάντια την οικονομική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης, την στιγμή που όλος ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας έχει παραλύσει λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η κεντρική διαδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ άρχισε την πορεία του από την Ομόνοια στις 10.30.

H πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται ήδη έξω από τη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες.

3986073 3985921-1Κρατώντας μεγάλα πανό, οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα για την εργασία και την κατάσταση της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι από το πρωί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, όπως η οδός Πανεπιστημίου και η οδός Σταδίου είναι κλειστοί, ενώ κλειστές παραμένουν και οι κάθετοί τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε ότι “τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που σήμερα κυβερνούν ήταν εδώ μαζί μας και έλεγαν ότι πάνω στους κοινωνικούς αγώνες θα πετύχουμε την πολιτική ανατροπή”. Επίσης ανέφερε ότι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει το περιτύλιγμα για να τις ικανοποιήσει.

Πως λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με στάσεις εργασίας τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα μόνο.

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος έως την έναρξη της βάρδιας την Παρασκευή το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα