27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Τεράστιο deal 14 δισ. δολαρίων για Boeing και Singapore Airlines

από fimotro

Η Singapore Airlines πρόκειται να οριστικοποιήσει την παραγγελία 39 αεροσκαφών της Boeing, αξίας 13,8 δισ. δολαρίων, όταν ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης επισκεφθεί τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Η κρατική εταιρία ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σχέδιό της για αναβάθμιση του στόλου το Φεβρουάριο, αλλά δεν είχε καταγραφεί καμία παραγγελία στο βιβλίο παραγγελιών της Boeing.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο CNBC, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ επιβεβαίωσε πως η αγορά είναι έτοιμη να υπογραφεί.

«Ελπίζουμε να υπογράψουμε συμφωνία μεταξύ της SIA και της Boeing, για να αγοράσουμε νέα αεροπλάνα. Νομίζει πως είναι τελειωμένη υπόθεση», ανέφερε.

Η Singapore Airlines είχε αναφέρει στο παρελθόν πως θα προχωρούσε στην παραγγελία 20 777-9 και 19 787-10 αεροσκάφη φαρδιάς ατράκτου από την αμερικανική κατασκευάστρια.

Αυτή τη στιγμή, η Boeing προπορεύεται της αντιπάλου Airbus στις παραγγελίες για τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, καθώς μετρούσε 498 στα τέλη Σεπτεμβρίου έναντι 271 της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα