27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Πωλείται το Rolling Stone

από fimotro

Το εμβληματικό Rolling Stone που γεννήθηκε σε μια σοφίτα του Σαν Φρανσίσκο το 1967, δεν άντεξε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκδοτική βιομηχανία, στα ακριβά στρατηγικά λάθη και στο σοβαρό αντίκτυπο ενός πρόχειρου ρεπορτάζ για έναν ομαδικό βιασμό στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια πριν από τρία χρόνια, που δεν αποδείχθηκε ποτέ και που έπληξε ανεπανόρθωτα τη φήμη του περιοδικού.

Έπειτα από έναν αιώνα, ο Jann S. Wenner που δημιούργησε την έκδοση το 1967 στα 21 του χρόνια, βάζει πωλητήριο σε μερίδιο πλειοψηφίας του Rolling Stone.

Όπως εξηγούν οι NYTimes, ο Wenner προσπαθούσε εδώ και χρόνια να είναι ανεξάρτητος εκδότης, ωστόσο παραδέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα πως το περιοδικό του, μόνο του πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο, αβέβαιο μέλλον.

«Αγαπάω τη δουλειά μου, την απολαμβάνω, την έχω απολαύσει για πολύ καιρό», δήλωσε ο Wenner, αυτή τη στιγμή 71 ετών. Αλλά το να την αφήσει, πρόσθεσε, ήταν «απλά η έξυπνη κίνηση που έπρεπε να γίνει».

Τα σχέδια της πώλησης έχουν καταστρωθεί από τον 27χρονο γιο του Wenner, Gus, που έχει περιορίσει επιθετικά τα περιουσιακά στοιχεία της μητρικής του Rolling Stone, Wenner Media, λόγω οικονομικών πιέσεων. Η «μαμά» εταιρία πούλησε πρόσφατα τα Us Weekly και Men’s Journal, ενώ πέρυσι πούλησε μερίδιο 49% του Rolling Stone στην BandLab Technologies, μια εταιρία μουσικής τεχνολογίας με έδρα στη Σιγκαπούρη.

Τόσο ο Jann όσο και ο Gus Wenner, πρόεδρος και chief operating officer στην Wenner Media, τόνισαν πως έχουν σκοπό να παραμείνουν στο Rolling Stone. Ωστόσο ταυτόχρονα παραδέχθηκαν πως εντέλει αυτή η απόφαση είναι στο χέρι του νέου ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα