27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

από fimotro

Η Ελλάδα κινείται κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης σε όρους ανάπτυξης και αν συνυπολογιστεί ότι η χώρα έχει απωλέσει το 25% του ΑΕΠ κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με μια ανάπτυξη 1,5%, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Πληρώνουμε ακόμη τους πρώτους έξι μήνες του 2015, τόνισε συμπληρώνοντας ότι εφαρμόζουμε μια επιθετική δημοσιονομική προσαρμογή με το λάθος μίγμα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Είναι μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια φιλελεύθερη ατζέντα με μόνο στόχο να κρατήσει την εξουσία, υπογράμμισε.

Το τέλος του προγράμματος δεν συνεπάγεται το τέλος των δυσκολιών για την οικονομία σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως υπάρχει μια ευρύτερη επιθυμία από όλους να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα διάσωσης.

Υπογράμμισε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις και για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα χρειαζόμαστε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον και ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, ανέφερε.

Η τρέχουσα κυβέρνηση δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, επιλέγει να υπερφορολογεί την παραγωγή,πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε κλάδους που η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα