26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Κακουργηματικές διώξεις για τρομοκρατία στους Τούρκους που συνελήφθησαν στην Αθήνα

από fimotro

Βαριές ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας στους εννέα συλληφθέντες Τούρκους, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι χθες το πρωί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα και φέρονται να είναι μέλη του DHKP-C.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών και οπλοχρησία για τρομοκρατικούς σκοπούς, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Οι εννέα συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους, Αλέκας Ζορμπαλά και Γιάννας Κούρτοβικ, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται», καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο, είτε ήδη έχουν λάβει».

Επίσης, οι δύο συνήγοροι είπαν πως οι εντολείς τους «πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι δωράκι ή αλλιώς μία ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα».

Η κ. Ζορμπαλά τόνισε ότι οι εννέα «είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία​».

Αναφερόμενες στα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, οι συνήγοροι επισήμαναν πως πρόκειται για αντικείμενα, τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου», ενώ για τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, σημείωσαν πως οι εντολείς τους δεν γνωρίζουν τίποτα, καθώς στα διαμερισματα όπου συνελήφθησαν «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλουν, μέσω των συνηγόρων τους, και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ, όσο και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Η κ. Ζορμπαλά υποστήριξε πως οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Εν τω μεταξύ, αναμένεται εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτοτητάς τους.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, το ενδεχόμενο επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο κατά της αποστολής που θα συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν σε σπίτια- γιάφκες στον Νέο Κόσμο και τη Καλλιθέα, εξετάζουν στελέχη της αντιτρομοκρατικής.

Παράλληλα, συνεχίζουν να αναζητούν και για άλλες γιάφκες με όπλα και εκρηκτικά, καθώς και για ασύλληπτους συνεργούς τους.

Οι συλληφθέντες που έχουν σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ σχέσεις με το «Επαναστατικό Μέτωπο/ Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης» τηρούσαν συνωμοτικούς κανόνες και απέφευγαν να κυκλοφορούν σε σημεία με κάμερες.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι Κούρδοι είχαν έρθει από το καλοκαίρι στην Ελλάδα και άλλαζαν κάθε τρεις μήνες σπίτι, επιλέγοντας εκείνα που διαχειρίζεται αποκλειστικά η εταιρεία ενοικίασης Airbnb, για να μην έρχονται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα