27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία – εξπρές σήμερα με πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες

από fimotro

Ραγδαία αλλά πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη (04-01-18) αναμένονται:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν:

Στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα. Στα ηπειρωτικά μέχρι το βραδύ.

Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα.

β. Πυκνές χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έκτος της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών έκτος της Πελοποννήσου.

Σε ορισμένες περιοχές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν και στα εξής ενδεικτικά υψόμετρα: στην Ήπειρο (600μ. με 700μ.), στη Δυτική Μακεδονία (300μ. με 400μ.), στη Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και Κεντρική Στερεά (700μ. με 800μ.)

Όπως σημειώνει στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος η επιδείνωση του καιρού θα έχει ένταση όμως θα είναι πολύ γρήγορη, «πιο γρήγορη και απο express» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αφού το απόγευμα σχεδόν παντού στα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει η απόλυτη ηλιοφάνεια, ωστόσο σε περιοχές όπως στη Δυτική Μακεδονία το πρωί θα σημειωθεί παγετός με θερμοκρασίες έως και -6C.

Από το Σάββατο ως την Τρίτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς βροχές και με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Για παράδειγμα ο υδράργυρος στην Αθήνα θα δείχνει σταθερά πάνω από 16 βαθμούς Κελσίου όταν η μέση θερμοκρασία για το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου η θερμοκρασία είναι στους 12,7 βαθμούς Κελσίου.

Από Τετάρτη προβλέπεται επικράτηση νοτίων ανέμων και βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα