28 Μαρτίου 2024 / 10:12 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:12 μμ

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο

από fimotro

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε, στην αυγή του 2018 στους δρόμους της Κρήτης, μετά το πολύνεκρο θανατηφόρο τροχαίο που βύθισε στο πένθος και τη βαθύτατη θλίψη δύο οικογένειες, οι οποίες μάλιστα επρόκειτο να συνδεθούν με τον γάμο των παιδιών τους, που “έφυγαν” άδικα και πρόωρα στην άσφαλτο.

Το νεαρό ζευγάρι που βρήκε ακαριαίο θάνατο στην άσφαλτο

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3.00 μετά το μεσημέρι στην Εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Στο ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα από το Ρέθυμνο προς το Ηράκλειο επέβαιναν πέντε άτομα. Μια οικογένεια από την Τήλο, που είχε έρθει στην Κρήτη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου οι γονείς να γνωρίσουν την οικογένεια του μέλλοντα γαμπρού τους ,του 22χρονου Χρήστου Σ., φοιτητή του ΤΕΙ Κρήτης. Στο ΙΧ με οδηγό τον νεαρό γαμπρό από τη Χερσόνησο, επέβαιναν η αρραβωνιαστικιά του, η 20χρονη Μαίρη Κ., ως συνοδηγός, και στο πίσω κάθισμα βρίσκονταν οι γονείς της, η 41χρονη μητέρα της, ο 49χρονος πατέρας της και η 16χρονη αδελφή της.

Τραγική ειρωνεία, σε απόσταση λίγων μέτρων από το μοιραίο όχημα προπορευόταν το αυτοκίνητο με την οικογένεια του αδικοχαμένου Χρήστου, καθώς όλοι μαζί είχαν επισκεφθεί τα Χανιά για εκδρομή από όπου και επέστρεφαν. Ξαφνικά, ένα άλλο ΙΧ που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, βγήκε από την πορεία του και εμβόλισε με σφοδρότητα το αυτοκίνητο της οικογένειας. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να βρουν ακαριαίο θάνατο το νεαρό ζευγάρι των μελλονύμφων, και η μητέρα της άτυχης κοπέλας, ενώ ο πατέρας της μεταφέρθηκε διασωληνωμένος και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η 16χρονη κοπέλα, η κατάσταση υγείας της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο μεταξύ, τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν επίσης στο ΠΑΓΝΗ, με σοβαρά τραύματα και οι επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Οι συνθήκες διερευνώνται

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η απίστευτη αυτή τραγωδία διερευνώνται από τις αρχές, χωρίς πάντως να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο οδηγός του αυτοκινήτου που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη βροχή που είχε προηγηθεί.

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκαν τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άνδρας για τον απεγκλωβισμό των σορών και των τραυματιών, άνδρες της Τροχαίας αλλά και της ΕΛΑΣ. Νεκροί από τα συντρίμμια του ενός αυτοκινήτου ανασύρθηκε το νεαρό ζευγάρι, ενώ την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε η μητέρα της κοπέλας, λίγο μετά τον απεγκλωβισμό της από τα συντρίμμια.

Ο απολογισμός της τραγωδίας είναι τρεις νεκροί, και τέσσερις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα