26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Θετική εισήγηση των δανειστών για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

από fimotro

Θετική αναμένεται η εισήγηση των δανειστών στο ΕuroWorking Group της Πέμπτης, για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα που απομένουν από τη B’ αξιολόγηση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM, σύμφωνα με σημείωμα που έχει διανεμηθεί τα μέλη του ΕuroWorking Group και το οποίο δημοσιεύει το skai.gr.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι η ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ.

Η εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών έγινε με τη χρήση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα όσο και με ίδιους πόρους. Η χρήση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ανήλθε στα 0,7 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά προήλθαν από πόρους του προγράμματος του 2016 που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ως τον Απρίλιο και τα άλλα μισά ήρθαν από την τελευταία εκταμίευση των 0,8 δισ. ευρώ. Το συνολικό ποσό της τελευταίας δόσης μεταφέρθηκε από τον ειδικό λογαριασμό στις κυβερνητικές οντότητες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

«Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική» αναφέρει το σημείωμα προσθέτοντας ότι «οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό».

«Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018» αναφέρεται επίσης στην τελευταία παράγραφο του σημειώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα