29 Μαρτίου 2024 / 3:42 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:42 μμ

Α. Τσίπρας: «καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας».

από fimotro

«Τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε τον λαό να συγκρίνει που ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και που είναι τώρα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του ήταν η πρώτη που πήγε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι.

Μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο στα Ιωάννινα  ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας».

Όπως είπε «εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι» και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε «τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε τον λαό να συγκρίνει που ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και που είναι τώρα. Πιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και πιο είναι τώρα».

Αιχμές κατά των ΜΜΕ

Ο Πρωθυπουργός άσκησε αυστηρή κριτική στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταλογίζοντας σε ορισμένα εξ’ αυτών, προσπάθεια παραπληροφόρησης η οποία σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα προκύπτει από το γεγονός ότι «η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς», ενώ έκανε αναφορά και στο φαινόμενο των fake news.

«Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα» ανέφερε και εν συνεχεία υποστήριξε ότι «συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά».

Εδώ δεν έχουμε το φαινόμενο των «ψευδών» ειδήσεων αλλά των «απελπισμένων» ειδήσεων, εκτίμησε. «Δεν είναι απλά ψευδείς, αλλά απελπισμένες που δείχνουν ένα σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις πλατιές μάζες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία, μπαίνοντας στην εποχή «δίκαιης ανάπτυξης» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγρότες, αλιείς και υδατοκαλλιεργητές. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες, καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση και συμπλήρωσε ότι το 2016 «αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους κλάδους της αλιείας  και των υδατοκαλλιεργείων σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην βιωσιμότητά τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στους κλάδους αυτούς κατευθύνονται 520 εκατ. ευρώ.

Έργα μέχρι το… 2023

Σε ότι αφορά το πλαίσιο που περιλαμβάνει έργα υποδομών, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα – Άρτα – Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα. Επίσης σημείωσε ότι στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούνται  έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα. Ακόμη ενημέρωσε για την θετική πορεία της μελέτη που αφορά τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα